Чешљић: Не силазе медвjеди и дивље свиње у чаршију јер су нањушили демократију

Танјуг
Чешљић: Не силазе медвjеди и дивље свиње у чаршију јер су нањушили демократију

САРАЈЕВО- Одборник Наше странке у Општини Какањ и активиста Бранко Чешљић изјавио је да није оптимистичан када је БиХ и судбина грађана у питању и упозорио да би земља могла да нестане, јер, како каже, у њој нема људи.

- Немаштина, корупција, неправда само су неки од фактора који из БиХ тјерају људе да срећу траже ван границе земље-  рекао је Чесљић за сарајевску Н1 тв.

Додао је да “не силазе медвједи и дивље свиње у чаршију из села што су нањушили демократију, већ што нема људи“.

-Људи су сишли у градове и подивљали. Ако људи занемаре односе према другима и чојство, нестаће земља. Мора се радити да би се имало. Мој најдражи писац Карл Маркс, каква год утопија то била, у дјелу „Капитал“ каже: „Ако је магаза празна, нема слоге, мира, и благостања”. У Посавини сам чуо изреку „неимање је највеће клање“. Ако се неко држи гладним, тај народ се претвори у бесну дивљач – истакао је Чешљић.

Чешљић каже да му је јако тешко када види како се људи односе према  ријекама и водама, као и како „политички лидери продају земљу“, а посебно му то тешко пада јер се у таквој ситуацији 95 одсто становника БиХ на попису изјаснило да су вјерници.

-Покварила се душа људи и покварила се животна средина. Ми мислимо да можемо тим грабљењем које је понудио капитализам живети као у јефтиним америчким филмовима. Нема најмоћнијег. Ко вјерује, он сматра да је Бог најмоћнији. Осиљеност главешина, те духовне фукаре, тих интересџија се види на земљи....Некада се вјера живјела и није се правдао лоповлук. Знало се да може улица одгојити дијете, данас је улица синоним да може покварити дијете... - каже Чешљић.

Према његовим речима, није више ни до рата колико су људи себични јер све може да се купи.

-У мојој средини су већина католици, али се брат с братом свађа и око стоке се побије. Мисли да може награбити више. Имаш одеђену запремину желуца и не можеш га напунити више од мјере - навео је Чешљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана