Централна свечаност поводом обиљежавања 30 година од формирања ВРС 12. маја у Бањалуци

СРНА
Foto: Aрхива

САРАЈЕВО- Централна свечаност поводом обиљежавања 30 година од формирања Војске Републике Српске /ВРС/ и 17 година постојања Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ биће одржана 12. маја у Бањалуци, а свечаности поводом јубилеја почињу већ сутра у Требињу, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Обиљежавање 12. маја – Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и Дана Војске Републике Српске почеће у 11.00 часова парастосом погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата, а након тога у 11.30 часова биће обаљено полагање вијенаца /Централна спомен соба ВРС - Клуб ВРС/.

У 12.00 часова на стадиону касарне "Козара" биће одржана централна свечаност, а изјаве за медије најављене су у 13.00 часова.

Обиљежавање 12. маја – Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и Дана Војске Републике Српске почеће сутра у Требињу изложбом ратних застава јединица Војске Републике Српске, након чега ће бити одржан парастос погинулим борцима и полагање вијенаца.

Планирано је обраћање званичника, пригодан културно-умјетнички програм, те војнички ручак за све учеснике и присутне грађане.

Програмо обиљежавања ће бити одржан у четвртак, 28. априла, у Источном Сарајеву, 29. априла у Зворнику, 30. априла у Бијељини, 3. маја у Добоју, 4. маја у Дервенти, 5. маја у Градишци, 7. маја у Приједору.

Изложба ратних застава јединица Војске Републике Српске, парастос погинулим борцима и полагање вијенаца, обраћање званичника, пригодан културно-умјетнички програм и свечана академија 11. маја биће одржана у Бањалуци.

Овогодишњем програму обиљежавања 12. маја планирано је да присуствују највиши представници политичког, јавног и вјерског живота, организација и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, те друге званице и гости, примјерено значају догађаја који се обиљежава, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана