Централна банка БиХ: Одржана монетарна стабилност

Срна
Централна банка БиХ: Одржана монетарна стабилност

САРАЈЕВО - Централна банка БиХ данас обиљежава 25 година рада током којих је, како истичу из ове институције, одржана монетарна стабилност земље као један од кључних фактора макроекономске стабилности. "Свих 25 година радимо у интересу земље, привреде и грађана БиХ", наведено је у саопштењу из Централне банке БиХ.

Из ове институције поручују да, досљедно поштујући законом и Уставом БиХ додијељен мандат, Централна банка проводи аранжман валутног одбора, одржава стабилност и повјерење у домаћу валуту – конвертибилну марку, чиме доприноси и одржавању свеукупне финансијске стабилности БиХ.

Из Банке наводе да су прошли динамичан пут од успостављања јединствене валуте, преко реформе платног промета и банкарског сектора, па све до бројних реализованих пројеката са домаћим и међународним финансијским институцијама, што показује Централну банку као снажну, професионалну и одговорну институцију.

Гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић истакао је да је Банка слови за најстабилнију и једну од најуспјешнијих институција, те додао да је то признање за све што је учињено у протеклих 25 година, али и обавеза да постојеће стандарде стално унапређује.

"Успјешна реализација свих задатака и активности не би била могућа без максималне професионалности и ангажмана свих чланова наше институције", рекао је Софтић поводом обиљежавања 25 година рада Банке.

Централна банка је и од релевантних домаћих и међународних организација препозната као институција са високим кредибилитетом која у континуитету усклађује своје пословање с најбољом свјетском праксом централног банкарства, поручили су из Банкe.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана