Центар “Заштити ме” у нове животне побједе испратио осам матураната ФОТО

Јована Ивановић
Матуранти основне и средње школе Јавне установе Центра “Заштити ме” прославили матуру
Foto: Велибор Трипић | Матуранти основне и средње школе Јавне установе Центра “Заштити ме” прославили матуру

БАЊАЛУКА - Матуранти основне и средње школе Јавне установе Центра “Заштити ме” вечерас су у матурску прославу испраћени уз подршку породице и пријатеља, а Бањалука је од сада богатија за пет пекара и три кухара.

Замјеник директора центра, Санела Ћирић, за “Глас Српске” истакла је важност дуалног образовања коју су ђаци имали прилику похађати у овој установи.

- Дјеца су имала прилику да учествују у раду заједно са мајсторима, и то директно у пекарама или кухињама, због чега су стекли и практично занимање. Оно што ову школу разликује од осталих, јесте да пракса траје три дана седмично - рекла је Ћирићева.

Она је додала да су ученици отпочетка задовољни приликом да учествују у практичном раду,  јер се ради о областима које их занимају.

- Ово је прилика да ученици стекну искуство и у будућности самостално отворе своје пекаре или кухиње - нагласила је Ћорићева и додала да је ове године у свијет испраћено осам матураната.

 

- Ове године матуранти средње школе завршавају два занимања, то је пет пекари и три кухара. Практичне и  завршне испите полагали су у нашој школи, и сви ученици су их успјешно завршили, рекла је за Глас Ћирићева.

Видно расположени и весели, матуранти су за наш лист рекли да им је жао што се растају од другара, али и да је ова школа за њих значила много.

- Завршио сам смјер за пекара, и сад кад сам завршио, мало ми је жао - рекао је Никола Вученовић.

Драгана Јањић која је вечерас матуранткиња трећег разреда средње школе, каже да ће се у будућности бавити овим послом, а да ће јој поред другара, недостајати и професори.

- Професори су били веома драги током цијелог школовања, због чега је средња школа која је иза мене била лијепо искуство - рекла је Драгана.

Ова матурантлиња у бордо хаљини, са елегантном фризуром и шминком, рекла је да јој је подебно драго због прилике коју су она и њене колеге имали.

- На пракси нисам само научила како да радим, него да је уз све то потребан осмијех и ведрина - рекла је Драгана.

Дајана Зорић октрила нам је и шта највише воли правити, будући да је овој школи стекла звање пекара.

- Највише волим пда правим кифлице, и ту мислим и на слатке и на слане - кроз смијех нам је рекла Дајана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана