Центар за подршку повратницима у УСК: Расписан конкурс за додјелу 35 високо стеоних грла крупне стоке

Милијана Латиновић
Центар за подршку повратницима у УСК: Расписан конкурс за додјелу 35 високо стеоних грла крупне стоке

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ – Центар за подршку повратницима у Унско- сански кантон (УСК) расписао је данас конкурс за додјелу 35 високо стеоних грла крупне стоке, а ријеч је о пројекту који са око 100.000 марака суфинансира Упрaва за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, све у циљу економског оснаживања повратника.

Право да се пријаве на конкурс имају повратници у УСК, држављани БиХ који се баве пољопривредном производњом- производњом млијека и/или млијечних производа, или намјеравају да се баве том дјелатношћу. Конкурс је намијењен физичким лицима, носиоцима пољопривредних газдинстава и правним лицима, а заинтересовани пријаве могу слати поштом на адресу Центра, Суваја бб 77.250 Босански Петровац, или путем имејл адресе  official.povrа[email protected].

Подносиоци пријаве морају бити старији од 18 година, са мјестом пребивалишта у УСК, те да посједују пољопривредно земљиште и објекат адекватан за смјештај грла. Неопходно је да испуне Образац пријаве на конкурс који могу пронаћи на страници Центра www.povratnici.org.

Осим тога, треба да доставе и кућну листу са фотокопијама личних карата или потврдама о пребивалишту свих особа наведених на кућној листи, те изјаву о висини мјесечних примања за све чланове са кућне листе уз одговарајући доказ. Осим тога, потребна је и изјава о посједовању адекватног објекта за смјештај грла, посједовни лист или ЗК уложак или уговор о закупу земљишта, те увјерење о чланству у Центру.

- Свака пријава у којој недостаје један или више наведених докумената, сматраће се непотпуном и биће одбачена – наведено је у конкурсу.

Приликом конкурисања пожљељно је доставити и потврде са бироа за запошљавање за незапослене чланове домаћинства, категоризацију о статусу особе са инвалидидтетом као и потврду о редовном коришћењу социјалне помоћи, издате од стране надлежних институција,  сертификат/потврду, увјерење о регистрованом имању, газдинству, обрту или привредном друштву које се бави пољопривредном производњом или изјаву  којом  подносилац  пријаве  изјављује  да  ће након донације извршити регистрацију, као и изјаву о бројном стању грла на имању.

Све детаље и потребне обрасце заинтересовани могу пронаћи на интернет страници Центра. Конкурс остаје отворен до 24. новембра 2021. године до 16 часова.

Након објављивања прелиминарних резултата пријављени ће имати на располагању три дана за приговоре који се такође достављају писмено на формулару који је доступан на интернет страници Центра. Коначни резултати конкурса биће објављени до 7. децембра 2021. године на интернет страници Центра, а одабрани учесници биће контактирани путем телефона. Изабрани корисници потписаће уговр са Центром којим ће бити регулисана сва даља међусобна права и обавезе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана