Calisthenics & Streetworkout такмичење 23. јула у Бањалуци, ево ко се и како може пријавити

ГС
Calisthenics & Streetworkout такмичење 23. јула у Бањалуци, ево ко се и како може пријавити

БАЊАЛУКА - Calisthenics & Streetworkout заједница Бањалука позива све заинтересоване особе које тренирају „на шипкама” да се пријаве за учешће у државном такмичењу у „Strength ” и „Power ” категоријама које ће се одржати 23. јула у периоду од 15 до 21 час у парку Младена Стојановића у Бањалуци.

Право на учешће у такмичењу имају све особе са навршених минимално 16 година и мјестом пребивалишта у БиХ.

Побједници и другопласирани оствариће право на учешће на предстојећем Свјетском Calisthenics & Streetworkout шампионату које ће се одржати у од 22. до 26. августа у Летонији, као представници државе из које долазе.

Организатори такмичења су званични представници Calisthenics & Streetworkout заједнице БиХ за Свјетску Calisthenics & Streetworkout  Федерацију WSWCF.

Пријаве се могу извршити путем е-маил адресе [email protected] или поруком на Инстаграм профил https://www.instagram.com/kalistenika.fit/.

Шта подразумијева “ Strength ” категорија?

“ Strength ” категорија подразумијева извођење више “ bodyweight ” вјежби једне за другом, на примјер апсолутни згиб, пропадање, чучањ, склек, апсолутни згиб. Побједник је онај који најбрже заврши задану рутину, са правилном формом.

Шта подразумијева “ Power”” категорија?

“Power” категорија подразумијева извођење три вјежбе, апсолутни згиб, згиб са додатним оптерећењем од 32 килограма и пропадање са додатним оптерећењем од 48 килограма. Побједник је особа која збирно уради највећи број понављања (сабиру се понављања све три вјежбе), са правилном формом.

Унутар наведених дисциплина постоји и подјела на тежинске категорије, до 80 килограма и преко 80 килограма, што ће се утврђивати контролним мјерењем уочи самог такмичења. У случају пријаве мање од пет такмичара по категорији, сви учесници такмичиће се у једној апсолутној категорији.

Поред наведених ревијалних дисциплина, учесници ће имати могућност да одмјере снаге и у неформалном дијелу такмичења у дисциплинама које се састоје од извођења појединачних вјежби (апсолутни згибови, пропадања, згибови) које ће такође бити у програму такмичења.

На који начин се можете пријавити?

Неопходно је насловити е-mail “Пријава на SW такмичење” и доставити сљедеће податке:

-           Име и презиме

-           Годиште

-           Адреса становања

-           Тежина

-           Категорија за коју се такмичар пријављује

Сви учесници имају право да се пријаве за обје ревијалне категорије, тј. да се такмиче и у “ Strength ” и у “ Power ” дисциплинама.

Пријаве су отворене до 22. јула, односно до дана пред такмичење.

Котизација за пријаву износи 25 КМ по такмичару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана