Чабрић уручила пакете породиљама поводом дана жена

Срна
Чабрић уручила пакете породиљама поводом дана жена

ДОБОЈ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић данас је поводом Међународног дана жена уручила пригодне пакете породиљама у Служби за гинекологију и акушерство добојске Болнице “Свети апостол Лука”.

Чабрићева је навела да је ријеч о симболичним поклонима и даровима као вид подршке породиљама и женама које леже на овом ођељењу из других медицинских разлога, као потврда да институције стоје иза њих.

“Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске ради на стратегији демографске обнове, радимо на промоцији здраве породице са родитељима и њиховом ђецом. Имамо закон четири плус који подржава родитеља који тренутно нису у радном односу да своју ђецу васпитавају у духу какав и приличи нама и нашем подручју”, рекла је Чабрићева новинарима.

Чабрићева, која је мајка два ђетета, поручила је младим женама да не одгађају да се остваре као родитељ, јер је ријеч о најљепшем осјећају, с обзиром да на младима свијет остаје.

Министар је пригодне поклоне обезбиједила и медицинским радницима Службе за гинекологију и акушерство.

Начелник Службе за гинекологију и акушерство Гордана Средановић рекла је да су у овој години била 223 порођаја, а у у посматраном периоду прошле године 190.

Из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске речено је да је ова активност реализована и на подручју Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана