Чабрић: Министарство ће наставити традицију афирмисања младих људи

СРНА
Чабрић: Министарство ће наставити традицију афирмисања младих људи

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске наставиће традицију помагања и афирмисања младих и вриједних људи који желе да раде и да се докажу, рекла је ресорни министар Селма Чабрић данас на отварању просторија канцеларије Омладинског савјета Српске у бањалучкој Техничкој школи.

"Свјесни смо изазовног времена у којем живимо и заиста је потребна оваква организација, а људи који је воде свим силама се труде да то ураде најбоље и да омладинцима покажу и својим личним примјеру дају неке смјернице за даљи живот", рекла је Чабирићева након отварања канцеларије са предсједником Омладинског савјета Српске Младен Пјевчевић.

Чабрићева је навела да је послије Требиња и Вишеграда и Бањалука добила канцеларију Омладинског савјета гђе ће млади људи имати могућност да покажу важност овог савјета и волонтирања.

Она је додала да ће Министарство морално и материјално помоћи младим људима да остану у Српској.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић је рекао да је данашње отварање канцеларије у Бањалуци значајан гест, истичући да кровна организација у Републици Српској у претходних пет година није имала своје просторије.

Он је нагласио да се просторије налазе у згради бањалучке Техничке школи, те изразио захвалност директору школе и управи.

"Омладински савјет у посљедње двије године ради пуном паром, те је кроз разне активности прошло више од 2.000 младих људи", рекао је Пјевчевић и додао да ће у наредном периоду Савјет бити опредијељен на испуњавање циљева омладинске политике, као и промоцији волонтирања.

Он је рекао да је Омладински савјет делегирао 15 волонтера на АТП "Српска опен" и више од 140 волонтера на Међународној бициклистичкој трци "Београд-Бањалука".

Пјевчевић је најавио два догађаја од изузетне важности за читаву Републику Српску и то Други математички камп ученика средњих школа, који ће бити одржан од 27. до 29. маја у Вишеграду, окупити 80 средњошколаца из читаве Републике Српске.

"Циљ је промоција младих и надарених ученика", рекао је Пјевчевић и за август најавио одржавање и 25. сусрета младих Републике Српске у Бањалуци и Приједору.

Он је позвао младе да се укључе у све активности Омладинског савјета које су планиране у наредном периоду.

Директор Техничке школе Владимир Куваља рекао је да му је драго што су изразили жељу да у овој школи развијају Омладински савјет Републике Српска у Бањалуци.

"Имају пуну подршку за канцеларију која ће служити младима, нашој будућности на које морамо бити поносни и у које морамо улагати", рекао је Куваља.

Он је рекао да Техничка школа има 1.500 ученика, те да је то највећа школа у Републици Српској и БиХ, док је у бившој Југославији то била друга.

"Улажемо у наше младе, професоре у активе и сигурно један од најзначајнијих улагања ће управо бити Омладински савјет Републике Српске и све што будемо могли допринијети ћемо урадити и бићемо на располагању", закључио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана