Букте пожари у Милићима

Срна
Foto: Срна

Милићки ватрогасци угасили су шумски пожар у селу Маћеси, који је захватио више од 200 дунума и пријетио и кућама, рекао је Срни командир ватрогасне смјене Горан Ђурић.

Ђурић је навео да су јуче у 13.40 часова добили и дојаву о пожару у селу Маћеси, гдје је ватра захватила шуму и ниско растиње и ширила се ка кућама, помоћним објектима и пчелињаку.

"Изборили смо се некако, морали смо да гасимо по мраку што је отежавалио ситуацију. Захваћено је по грубој процјени више од 200 дунума. Пожар смо угасили у 18.00 часова", рекао је Ђурић.

Он је навео да је ватрогасцима јуче у 11.35 часова пријављен и шумски пожар у селу Божићи, који је захватио ниско растиње и суву траву на око пет дунума.

"Пожар се приближавао оближњем објекту и пчелињаку са доста кошница. Било је тешко, али смо успјели да са два ватрогасца и једним возилом угасимо пожар до 13.00 часова", рекао је Ђурић.

Ватрогасци су јуче интервенисали и на Милића Брду, гдје су успјели да спасу од пожара сијено за животиње, помоћни објекат и воћњак.

"Иако свакодневно апелујемо да грађани воде рачуна на који начин пале коров и друго растиње, те да нам то претходно најаве, апел до сада није уродио плодом", рекао је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана