Букејловић: Адвокатура веома успјешна дјелатност у Српској

Глас Српске
Букејловић: Адвокатура веома успјешна дјелатност у Српској

БАЊАЛУКА - Адвокатска комора Републике Српске обиљежила је данас у Бањалуци 30 година од оснивања, а свечаној академији је присуствовао министар правде Милош Букејловић који је истакао да је адвокатура професионална и самостална дјелатност која се у Српској одвија веома успјешно.

"Министарство правде увијек у законским рјешењима која предлаже настоји да изађе у сусрет како грађанима тако и свим дјелатностима које су под нашим ресором. Један вид приједлога акта нове адвокатске тарифе је донесен, а даљом сарадњом и разговором утврдићемо детаље акта", рекао је Букејловић новинарима.

Предсједник Адвокатске коморе Далибор Мрша рекао је да је адвокатура веома важна за уређено друштво и функционисање правосудног система.

Он је нагласио да је у Републици Српској веома велика заинтересованост за ову дјелатност.

"Тридесет година Адвокатске коморе Републике Српске је значајан јубилеј, али суштински прослављамо 140 година адвокатуре у БиХ", рекао је Мрша.

Предсједник Међународне уније адвиоката Жаклин Скот рекла је да су адвокати посебна породица којих у свијету има више од 20 милиона и да су сви уједињени ради борбе за владавину права и примјену свих принципа важних за адвокатуру.

"Посебно ме импресионира што је на Балкану, без обзира на сва дешавања у прошлости, адвокатура увијек била сложна", рекла је Скотова.

Свечаној академији присуствовали су и предсједник Академије наука и умјетности Српске Рајко Кузмановић, представници предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине, представници адвокатских комора из Србије, Грчке, Њемачке, Француске, те представници правосудних институција у Српској и БиХ.

У именик адвоката Адвокатске коморе Републике Српске је уписано 638 адвоката, стручних сарадника за правне послове је 135, а адвокатских приправника је 239.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана