Будимир: Влада Српске константно улаже у високо образовање

ГС
Будимир: Влада Српске константно улаже у високо образовање

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир изјавио је да Влада константно улаже у бањалучки Универзитет као окосницу високог образовања у Српској.

Будимир је навео да је Влада Српске у нове зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета и Шумарског факултета уложила 10 милиона КМ, које је данас обишао са ректором бањалучког Универзитета Радославом Гајанином.

- Влада Српске је за студенте који редовно уписују године студија обезбиједила и бесплатно школовање и смјештај на Универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву. То нашим ђацима који долазе да постану студенти помаже да имају што боље услове студирања - рекао је Будимир уочи свечаности поводом Дана отворених врата у Бањалуци гдје матуранти могу добити информације о упису на факултете.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је да ће бити представљени студијски програми на свим факултетима бањалучког Универзитета.

Према његовим ријечима, у овој години почетну акредитацију су добили и нови студијски програми, као што су дизајн ентеријера, односно интердисциплинарни студијски програм, те пејзажна архитектура.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Владан Гачић рекао је да су се Дану отворених врата, органзованом у оквиру Дана студената, одазале средње школе из цијеле Републике Српске и да је то битно за промоцију Универзитета да би постао препознатљив у региону.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Андреј Шева каже да је стигло више од 2.000 матураната из Српске.

- Хвала Влади Српске и ресорном министарству који су пружали подршку оваквим манифестацијама - истакао је Шева.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир данас је обишао и Студентски културни центар у Бањалуци.

"Дани студената" трају до 10. априла, а ове године окупљају 10.000 студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана