Будимир: Студенти ће увијек имати подршку Владе

Срна
Будимир: Студенти ће увијек имати подршку Владе

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да је манифестација "Дани студената" најбоља промоција Универзитета у Бањалуци као једног од стубова високог образовања у Српској.

Будимир је уочи отварања манифестације у бањалучком Дому омладине поручио да ће студенти увијек имати подршку Владе Српске и ресорног министарства.

-Ово је промоција младости у Бањалуци, а посебно је интересантан садржај десетодневне манифестације који је научни, спортски, забавни и културни -  рекао је Будимир новинарима у Бањалуци.

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин истакао је да ће током манифестације будућим студентима бити представљени студијски програми факултета, те предности студирања.

Према његовим ријечима, из године у годину све већи број студената учествује у реализацији пројекта "Дани студената".

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Андреј Шева рекао је да манифестација "Дани студената" траје од 2017. године, те да је ријеч о догађају који окупља више од 10.000 студената.

-Значајни догађаји који се реализују у склопу манифестације су `Дани отворених врата Универзитета` и Фестивал факултета који окупљају више од 12.000 средњошколаца из Републике Српске који планирају да упишу факултете - појаснио је Шева.

Шева је навео да ће током десет дана колико траје манифестација бити организоване и Студентске спортске игре, вече стенд-ап комедије, пројекције на отвореном, едукативни панели и радионице, као и квиз знања, Еко-дан, те бројне тематске забавне вечери.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Владан Гачић изразио је захвалност Влади Српске и ресорном министарству на подршци промоцији студентског живота у Бањалуци.

-Сваки студент жели да наш Универзитет постане бољи и препознатљив у региону и да имамо широк пут да то и остваримо - поручио је Гачић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић каже да је најбољи епитет овог града онај студентски.

Он је похвалио сарадњу са Универзитетом и Унијом студената, те најавио одређене инфраструктурне пројекте с циљем унапређена квалитета студентског живота.

-Са Универзитетом радимо важан пројекат који се односи на изградњу љетне позорници код Правног факултета као мјеста окупљања студената и бесједништва, бирамо идејно рјешење и увјерен сам да ове године добијамо такво једно мјесто - рекао је Станивуковић.

Највећа студентска манифестација "Дани студената" траје до 12. априла и окупља више од 10.000 студената бањалучког Универзитета на преко 20 различитих догађаја.

Организатор је Студентски парламент у сарадњи са Унијом студената Републике Српске, а уз подршку Универзитета и Министарства научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана