Будимир: Српска пред одсудном одбраном - у току правна и политичка борба

Срна
Foto: ГС

БАНЈАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир истакао је данас у Бањалуци да су елита српског народа и генерација која га је предводила деведесетих година прошлог вијека страдали за Српску и очување њених вриједности.

”Оно што разликује елиту од других јесте што на себе свјесно преузима одговорност и жртву. То раде знајући да ће у борби бити страдалници”, рекао је Будимир на конференцији “Уставноправна позиција Републике Српске”.

Он је нагласио да сви морају учествовати у доношењу важних одлука за српски народ и Републику Српску.

“Нажалост, сада дио елите не види да се Република Српска налази пред одсудном одбраном. Послије тога нема више борбе”, додао је Будимир.

Према његовим ријечима, уколико предсједник Републике Српске Милорад Додик изгуби битку у лажном и неуставном Суду БиХ, зато што је испунио уставну обавезу, онда ће се ући у фазу дефункционализације Српске, што значи да њене институције неће имати значај.

Он је навео да се други дио односи на детериторијализацију Републике Српске.

“Схватили су да законом о имовини могу да ријеше питање Српске, што неће бити допуштено. Када вам узму територију и функционалну власт, онда вас више нема. Зато имамо политичку и правну борбу”, рекао је Будимир.

Конференцију је организовао Студентски савез Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана