Будимир: Сенат ће ријешити питање доцентског звања Ћеранића

Срна
Будимир: Сенат ће ријешити питање доцентског звања Ћеранића

БАЊАЛУКА- Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир рекао је да ће Сенат бањалучког Универзитета сутра ријешити питање доцентског звања садашњег декана Факултета безбједносних наука Предрага Ћеранића.

"Информације које су се раније појављивале у медијима нису биле коректне. Ни том пресудом /Окружног суда у Бањалуци/, ни било којом одлуком суда Ћеранићу није одузето академско звање. Сутра се одлучује о том првом избору у академско звање", рекао је Будимир новинарима у Бањалуци.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин најавио је раније да ће Сенат Универзитета преиспитати своје одлуке из претходног периода, а које се тичу избора у звање доцента Ћеранића.

У ранијој информацији из Универзитета пише да је пресудом Окружног суда у Бањалуци од 8. маја Универзитету наложено да понови поступак и поново одлучи о жалби Мариа Караџе на избор Ћеранића у звање доцента за ужу научну област Безбједносне науке на овом факултету и да ће Сенат на наредној сједници поново одлучивати према жалби Караџе.

Караџа се 19. новембра 2021. године обратио Универзитету у Бањалуци са захтјевом за достављање одлуке Сената Универзитета о избору Ћеранића у звање доцента од 24. новембра 2016. године, наводећи да као учесник у конкурсу није добио одлуку о избору у звање.

Међутим, у информацији Универзитета у Бањалуци наведено је да на Факултету безбједносних наука постоји доказ да је именовани као учесник у конкурсу преузео комплетну конкурсну документацију, али не и доказ о уредној достави одлуке о избору у звање кандидату Караџи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана