Бронзана плакета за подршку Омладинској банци

Srna
Foto: Agencije

ПРЊАВОР- Општина Прњавор добила је бронзану плакету Фондације "Мозаик" за трогодишњу подршку Омладинској банци, а признање је у Сарајеву примио начелник Дарко Томаш.

Томаш је изјавио Срни да су у протекле три године кроз програм Омладинске банке уз партнерство општине Прњавор и Фондације "Мозаик" финансирана 24 пројекта и три микробизниса укупне вриједности 69.000 КМ.

"Млади су имали прилику да реализују пројекте од интереса за нашу локалну заједницу, а крајем прошле године потписали смо и нови трогодишњи меморандум о сарадњи кроз који ће бити уложено 97.600 КМ за финансирање 32 пројекта и 12 микробизниса", рекао је Томаш, који је присуствовао годишњој конференцији Фондације "Мозаик" на којој су уручене плакете локалним заједницама које су партнер програма од једне до пет година.

Он је присуствовао и радном састанку 50 градоначелника и начелника са представницима Амбасада Швајцарске и Шведске, као и развојног сектора, на којем су говорили о приликама и изазовима у развоју локалних заједница.

Златну плакету добиле су општине и градови за учешће у пројекту од 11 до 15 година, а сребрну за партнерство од шест до 10 година.

Током дводневне годишње конференције Фондације "Мозаик" више од 200 учесника из приватног, развојног и јавног сектора разговараће о креирању прилика за професионални успјех младих који желе остати у БиХ.

Програма Омладинске банке присутан је већ 15 година у 114 локалних заједница у БиХ, а Фондација "Мозаик" уз подршку партнера кроз овај програм финансирала је укупно 4.180 пројеката чија је вриједност 11.948.676 КМ, а подржали су и регистрацију 216 микробизниса у којима је запослено 235 људи.

Из Фондације "Мозаик" најавили су да ће уз подршку донатора и 50 партнерских градова и општина у периоду од 2023. до 2026. године кроз програм Омладинске банке обезбиједити пет милиона КМ за 2.400 пројекта младих и 300 микробизниса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана