Брчко: Европском и Интернационалном универзитету забрањен рад

Aгенције
Брчко: Европском и Интернационалном универзитету забрањен рад

Брчко: Шеф Одјела за образовање Владе Брчко дистрикта Момчило Пољић изрекао је мјеру забране рада Европском и Интернационалном универзитету на подручју Брчког јер нису допустили владиној комисији контролу законитости њиховог рада.

"Мјера забране рада не прејудицира никакво рјешење, они су дужни да се ставе под надзор и контрола ће бити обављена. С обзиром на то да су демократске мјере извршене, сада идемо на мјере присиле. Полиција је добила обавијест да нам асистира, а обавијестио сам и друге државне органе - SIPA-у, ОСА-у и Тужилаштво", казао је Пољић на конференцији за новинаре.

Он је позвао ове двије високошколске установе да допусте владиној комисији увид у њихов рад јер, према његовим ријечима, све високошколске установе у Брчком треба да буду надзиране као и друге институције јер су оне од опћег друштвеног значаја и не могу бити затворене, како за контролне органе тако и за јавност.

"Ова забрана траје до даљњег и обавјештавам јавност да су све активности које се буду проводиле у овим установама од јутрос незаконите. Нека се забрине и јавност и студенти, нек не судјелују у томе јер ће и они на крају сносити ризик и одговрност за своје поступке", казао је Пољић, додавши како је на Интернационалном универзитету два, а на Европском универзитету три пута покушана, али није проведена контрола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана