Брчаци побједници Међународног турнира у одбојци на пијеску

Срна
Брчаци побједници Међународног турнира у одбојци на пијеску

ДЕРВЕНТА- Побједници 22. Међународног турнира у одбојци на пијеску "Дервента опен 2022" у мушкој конкуренцији су Брчаци Ненад Шормаз и Стефан Мирковић, а у женској екипа Добој/Шипово у саставу Анђелка Радишковић и Тамара Ђапа.

На турниру је учествовало 27 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије, у организацији Одбојкашког клуба "Дервента".

Портпарол Турнира Слободан Живанић изразио је задовољство јер су и ове године усјешно организовали турнир који је задржао карактер међународног, захваљујући доласку екипа из Београда и Новог Сада.

"Укупно је наступило 27 екипа, 14 у мушкој и 13 у женској. Одлична одбојка виђена је у Градском парку, поред ријеке Укрине. Имали смо одличну атмосферу оба дана и могућност да играмо и у вечерњим терминима", рекао је Живанић.

Он је додао да је карактеристика турнира учешће стандардних играча.

"Они долазе из године у годину, деценијама. Ту су и други репрезентативци и репрезентативке БиХ, а имајући у виду да немамо мушки клуб долази велики број мушких екипа. Наградни Фонд и ове године био је 2.500", навео је Живанић.

Радишковићева је изразила задовољство због освајања турнира и похвалила организаторе.

За предводника побједничке екипе Шормаза ово је шеста титула у Дервенти, а Мирковић учествује други пут и одбранио је титулу са партнером Шормазом коју су освојили прошле године.

Завршници турнира присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, који је истакао да локална заједница подржава организацију турнира, који траје већ 22. године.

"То је један од ријетких турнира у окружењу који толико траје. Надамо се да ће се турнир наставити одржавати и даље и да смо били добри домаћини нашим гостима", рекао је Јефтић.

Генерални спонзор турнира је град Дервента, а подршку је пружило и Министарство породице омладине и спорта Републике Српксе и бројни привредници. /крај/нс/саб/фото

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана