Божовић: Штета око 3,5 милиона КМ

Срна
Foto: скриншот

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Штета од поплава на подручју општине Источна Илиџа на јавним и приватним објектима процјењује се на око 3,5 милиона КМ, изјавио је Срни начелник Маринко Божовић.

Божовић је рекао да су комисије општине Источна Илиџа задужене да утврде штету причињену у поплавама завршиле прву фазу пописивања. Када је ријеч о штети на јавној инфрструктури, Божовић је навео да су оштећења регистрована у улицама Друге сарајевске бригаде, Милоша Црњанског.

"Однесена су два моста. Ту је и корито ријеке Жељезнице, те дио игралишта у Касиндолу у оквиру комплекса друштвеног дома. Генерално на индивидуалним породичним објектима је штета око 300.000 КМ, не рачунајући помоћне објекте", појаснио је он.

Божовић је навео да су на ријеке Жељезница и Касиндолка однијеле 13.000 квадратних метара земљишта у односу на стање прије поплава, али да је то само констатовани, није вриједносно изражено.

"Што се тиче штете на јавној инфраструктури она је највећа у нашој локалној заједници и већа је од три милиона КМ", рекао је Божовић и додао да очекује да би ванредна стање, проглашено 5. новембра, требало да буде укинута ове седмице.

 Он је напоменуо да се настава у Основној школи "Јован Дучић" у Касиндолу почела одвијати редовно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана