Божићном пријему код Епископа Фотија присуствовао Небојша Дринић: Саборност потребнија него икад

Г.С.
Божићном пријему код Епископа Фотија присуствовао Небојша Дринић: Саборност потребнија него икад

БАЊАЛУКА - На позив Његовог преосвештенства владике зворничко - тузланског, господина Фотија, Божићном пријему у Тузли присуствовао је представник Града Бањалука Небоjша Дринић.

У празничној атмосфери и обостраној радости истакнуто је да је вјера  чврст ослонац народа у сваком историјском периоду, па и у данашњем.

- Велика је част бити позван на Божићни пријем и дубоко сам захвалан епископу Фотију на гостропримству и мудрим ријечима које ћу не само памтити, већ и кадгод је могуће примјењивати. Задивљујућа је снага владике који прати сва друштвена збивања,  храбри и подстиче наш народ да остаје у Републици Српској окупљен око Српске православне цркве, традиције, српског језика и писма и свега онога што је дубоко укоријењено у српски род, рекао је Дринић.

Додао је да је несумњив допринос Епископа Фотија на обнављању светиња у зворничко - тузланској епархији, али и саборности вјерујућег народа који је у њему нашао духовног пастира.

- Радост Божића и понос су видљиви на лицима људи који у све већем броју посјећују литургије које служи епископ Фотије. У вријеме великих искушења вјерујући народ пронашао је у цркви своје уточиште. Сигуран сам да се такав призор може видјети у свим градовима и селима гдје српски народ живи. Наша је мисија да побољшамо живот сваког човјека у Републици Српској коју желимо да учинимо што снажнијом и бољом, истакао је Дринић.

Честитајући Дан Републике Српске свим грађанима, Дринић је рекао је да обиљежавање јубилеја, 30 година прилика да се подсјетимо  њених најхрабријих синова, али и да сви доприносимо њеном развоју и јачању.

- Република Српска је синоним побједе у вјековној борби нашег народа. Наши храбри преци су нас задужили да наставимо тим путем, све храбрији, одлучнији и бољи, нагласио је Дринић. 

        

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана