Борци и ратни војни инвалиди против уличних протеста

Срна
Борци и ратни војни инвалиди против уличних протеста

ЗВОРНИК - Градска борачка организација Зворник против је рјешавања питања компаније "Алумина" на улици, кроз протесте и окупљања, саопштено је данас из ове организације.

У саопштењу се наводи да питање "Алумине" треба да ријеши Влада Републике Српске кроз институције, а с циљем даљег рада ове фабрике која је носилац привредног развоја регије Бирач и Републике Српске.

И Градска организација ратних војних инвалида Зворник не подржава никаква окупљања и протесте на улици поводом рјешавања питања статуса зворничке "Алумине", сматрајући да поједини политички лидери манипулишу радницима с циљем личне промоције.

"Тражимо од Владе Српске да преузме на себе сву одговорност, да преиспита досадашња дешавања у `Алумини` и да све проблеме који су настали приликом продаје дијела потраживања државног капитала Фабрике глинице `Бирач` у стечају рјешава у институцијама Српске, која треба да буде гарант стабилности даљег рада овог привредног друштва и његових радника", наводи се у саопштењу.

У Полицијској управи Зворник потврђено је Срни да су захјев за одржавање мирног окупљања поднијели зворнички градски одбори СДС и ПДП-а, као и листа Небојша Вукановић - За правду и ред.

Како је најављено, овај скуп требало би да буде одржан сутра од 18.00 до 20.00 часова у Зворнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана