Борба бикова на Кочићевом збору жешћа него икад, невријеме потопило арену, а ево ко је понио титулу "Јаблан"

ГС
Foto: Велибор Трипић

Кратко, али жестоко невријеме задесило је Мањачу и прекинуло борбу бикова и то кад је било најзанимљивије, у самом финалу.

Иако се чинило да су пљусак и град уништили арену, финалне борбе Кочићевог збора су, након прекида, ипак приведене крају, па је познато и који је бик на 57. Кочићевом збору понио титулу “Јаблан”.

Грдосија Пирго, најтежи бик на овогодишњој кориди, побједник је у тешкој категорији, а његов власник Драган Радић чека још само свечано проглашење, па да почне са слављем.

У финалу средње категорије рогове су укрстили Путаљ Радована Шкрбића Рађе и Голуб Анте Тубића.
Побједник у овој категорији је Тубићев рогоња Голуб.

Борбе бикова су на управо завршеном Кочићевом збору биле жестоке, а познаваоци коридашких прилика кажу да такве окршаје нису видјели деценијама.

Прво се јуче десио прави спектакл када је Хајдук, бик Аце Старчевића, познатог узгајивача са Мањаче, савладао је Кукана, бодача, чији је власник Миро Балагић из Санског Моста.

Хајдук је супарника оборио на леђа, а међу публиком је било и оних који су се препали па су побјегли на безбједну удаљеност.
Нова драма десила се данас, а један од актера је опет био Старчевићев Хајдук. У окршају са Тубићевим биком Голубом, дошло је до пометње, тако да је бик оборио на земљу једног од момака из Тубићевог тима. Мало је фалило да у арени падне крв.

Ипак, све се добро завршило, а Анте Тубић и Драган Радић, чији су бикови понијели титулу “Јаблан” вјероватно већ славе побједу са својим пријатељима и навијачима.

Трагичар је и овог пута Јово Вођевић Думан, легенда Кочићевог збора, који се већ годинама бори да, са неким од својих бикова освоји титулу, али му то ни на 57. Кочићевом збору није пошло за руком.

Думан је у арену извео три своја бика, за које је искеширао укупно 33.000 КМ, али ниједан није стигао до побједе.

Није му помоглои ни то што је његовог фаворита Мишка у полуфиналу на букалиште извео лично Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, указујући тако подршку Думановом тиму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана