Борачка организација Добој: Пуна подршка Савчићу, неће бити подржана његова смјена

Срна
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Борачка организација града Добоја и Борачка организација Пала неће подржати смјену предсједника Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломира Савчића већ му дају пуну подршку.

Предсједништво добојске Борачке организације је на сједници у сриједу, 4. маја, донијело закључак да њени делегати неће присуствовати нелегално сазваној сједници Скупштине Борачке организације Републике Српске заказаној за 9. мај у Бијељини која, како наводе, нема карактер изборне и на којој појединци желе да смијене генерала Савчића.

Они истичу да се генерал Савчић не може да огласи и брани, те да нападање на њега није часно ни за непријатеље, а камоли за борце. "Нећемо присуствовати нестатутарној сједници због низа неправилности у самом сазивању сједнице Скупштине БОРС-а, недостављања скупштинских материјала делегатима Скупштине БОРС-а, недостатка извјештаја комисија и радних тијела БОРС-а како би се делегати могли квалитетно припремити за Скупштину", истиче се у саопштењу ове организације.

У Борачкој организацији града Добоја наводе да је у самом приједлогу дневног реда дошло до кршења пословника о раду Скупштине, иако сматрају да су избори у БОРС-у неопходни, али не на овакав начин и у ово вријеме. Сматрају и да би изборе у БОРС-у требало одржати послије општих избора, да би се избјегло или свело на минимум мијешање политике у изборни процес у борачким организацијама

. Борачка организација Пале позвала је све општинске и градске борачке организације да кажу не овом нечасном покушају смјене генерала Савчића. "Ако је генерал Савчић урадио нешто што није требало или смио онда је људски да се то расправи.

Частан човјек поднесе оставку и не дозвољава да га свако смјењује. БОРС мора да пронађе снаге и ријеши своје унутрашње проблеме", наводи се у саопштењу Борачке организације Пале.

Из ове организације су поручили да Пале и паљански борци нису издали у рату, неће у издаји учествовати ни у миру. "Наши су најбољи синови гинули и остајали без дијелова тијела за одбрану народа", поручују из ове организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана