Близнакиње донирале косу за дјецу обољелу од рака

Срна
Близнакиње донирале косу за дјецу обољелу од рака

МИЛИЋИ - Ученице другог разреда Средњошколског центра /СШЦ/ "Милутин Миланковић" из Милића, шеснаестогодишње близнакиње Ана и Марија Дукић донирале су косу бањалучком Удружењу "Искра" за израду перика дјеци обољелој од малигних болести.

Ана Дукић је рекла Срни да су одлуку донијеле на крају првог разреда, те да им је идеју дао разредни старјешина Милан Вуковић.

"Мотив нам је био да помогнемо дјеци обољелој од тешких болести и да им вратимо осмјех на лице, јер то је за нас мали гест, а њима ће сигурно значити много", навела је Ана.

Марија Дукић је рекла да ће коса израсти и да је највећа срећа да се помогне онима којима је то потребно.

Сестре су нагласиле да су их родитељи и брат подржали у овој намјери и да су пресрећни што учествују у хуманом чину.

Ана и Марија плетенице дуге 35 центиметара ошишале су у једном милићком фризерском салону, а брат им је помогао да косу поштом пошаљу у Бањалуку на адресу Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра".

Оне су поручиле дјевојчицама које имају дугу косу и које могу да усреће другу дјецу да се не двоуме и да се ошишају.

Разредни старјешина дјевојчица који их је охрабрио на овај хумани чин, професор Милан Вуковић, рекао је да је поносан што им је разредни и што су ове ученице дио милићког Средњошколског центра.

"Ово је породичан чин, зато хвала Ани и Марији, њиховом брату и родитељима. Дјевојчицама је у једном периоду када се развијају и сазријевају тешко да направе неку прекретницу у животу, промјену у свом изгледу и због тога је ово и храбар гест", навео је Вуковић.

Он се нада да ће ово бити инспирација осталим дјевојчицама основне и средње школе и школе да се одлуче на овај корак.

Овим гестом средњошколке Ана и Марија Дукић учествовале су у пројекту "Моја коса, твоја коса" и акцији "Коса за осмијех", чији је носилац Удружење "Срце за дјецу обољелу од рака", а партнер бањалучко Удружење "Искра."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана