Бјелица: Полиција и даље да штити имовину Српске

Срна
Foto: РТРС

Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је 4. април - Дан полиције, уз жељу да и даље ефикасно штити безбједност и имовину грађана и Републике Српске.

Бјелица је истакао да Соколац као родно мјесто полиције Републике Српске гаји посебна осјећања и чува сјећање на настанак и прву смотру полиције Српске.

Он је нагласио да радује сваки напредак у обучености и опремљености полиције Републике Српске, будући да је учествовао у опремању њених првих полицијских јединица.

- Да сваки нови рођендан дочекујете спремнији и одговорнији, те да се грађани Српске као и до сада поуздају у вашу спремност да заштититите безбједност и имовину. Желим вам сваки успјех у раду - навео је Бјелица у честитки упућеној министру унутрашњих послова Републике Српске Синиши Карану, руководству и свим припадницима полиције Републике Српске, ветеранима, али и полазницима академије и ученицима Средње полицијске школе.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

На Сокоцу се традиционално обиљежава дан сјећања на 30. март 1992. године када је 30 дана након усвајања Устава Српске Републике БиХ и Закона о унутрашњим пословима извршена прва смотра тадашње српске милиције на легендарној Романији.

За одбрану Републике Српске живот су дала 782 припадника МУП-а Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана