Бившем борцу ВРС треба помоћ, остао без куће

ГС
Бившем борцу ВРС треба помоћ, остао без куће

Прије скоро мјесец дана, демобилисаном борцу ВРС Бенку Танасковићу из села Старонића код Чајнича до темеља је изгорела породична кућа са свим што у њој имао.

Тако је овај шездесеточетверогодишњак, самац, за само два сата остао без игде ичега, са личним месечним примањима од 120 КМ борачког додатка. 

"Упомоћ су ми притекли комшије, локалне газде, Коло српских сестара и општина Чајниче као и шумско газдинство који су донирали контејнер и доградили још једну просторију на другој локацији на мојој земљи. Буквално, сам остао без докумената, новца, посуђа, кућанског намјештаја, постељине, тако да у позним годинама морам да кућим све испочетка ", јада се Танасковић. 

Овај горштак живи сам на надморској висини од 1200 метара и прибојава се како ће преживјети ову зиму у импровизованом смјештају. 

Више је него јасно да Танасковићу треба помоћи како би поред згаришта старе, направио нову кућу и тако наставио нормалан живот. 

На потезу су, поред локалне заједнице и борачка организација, хуманитарци али и републичке институције да дају свој допринос да се истакнутом борцу прве категорије помогне да сагради нови дом.

Бр. те.л за помоћ 065095563 и 065454873

Рачун 562 006 81522550 09 НЛБ банка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана