Билећа: Топле учионице за малишане након обнове система гријања

Срна
Foto: Илустрација/Моја Херцеговина

БИЛЕЋА - У билећком вртићу “Будућност” завршена је реконструкција система гријања, у шта је уложено око 54.000 КМ, чиме су осигуране топле учионице и пријатан боравак ђеце у овој предшколској установи, изјавила је Срни директор вртића Мара Војиновић.

Војиновићева је напоменула да сада немају никаквих проблема са гријањем, након што су добили нову котловницу на пелет, цијеви и радијаторе.

Она је навела да је тај пројекат енергетске ефикасности веома значајан за њих и подсјетила да је реализован уз помоћ Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ у БиХ.

Према њеним ријечима, у оквиру тог пројекта замијењен је и систем гријања у сусједној билећкој Основној школи “Петар Петровић НЈегош” са којима дијеле заједничку котловницу са одвојеним пећима.

У билећком вртићу, који похађа 185 малишана, очекују проширење и доградњу четири нове просторије, што је пројекат вриједан око 700.000 КМ и треба да се реализује из средстава Владе Србије у оквиру помоћи Србије локалним заједницама у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана