Билећа: Нацрт буџета за сљедећу годину повучен са дневног реда

Срна
Билећа: Нацрт буџета за сљедећу годину повучен са дневног реда

БИЛЕЋА - Скупштина општине Билеће повукла је данас са дневног реда сједнице тачке које се односе на нацрт буџета општине за сљедећу годину, јер је прво потребно усвојити нацрт ребаланса буџета за ову годину, па се усвајање ових финансијских докумената очекује на наредном засједању.

Начелник општине Веселин Вујовић рекао је новинарима да је јутрос, након разговора са представницима Министарства финансија Републике Српске, сугерисано да је прво неопходно усвојити нацрт ребаланса буџета за ову годину.

Говорећи о финансијском стању у општини Билећа, Вујовић је рекао да се покушава наћи излаз из тешке ситуације смањењем броја радника и штедњом на свим пољима, те да се надају рјешењу у сарадњи са Владом Републике Српске.

Начелник општинског Одјељења за финансије Миљан Милићевић рекао је да очекује да ће бити усвојена та два финансијска документа на сљедећој редовној сједници локалног парламента.

Он је подсјетио да је прошле године општински буџет за ову годину усвојен 30. децембра, наводећи да по аутоматизму слиједи одлука о принудном финансирању, ако се буџет не усвоји до краја године.

Милићевић је рекао да је и даље тешка финансијска ситуација у општини и да је посљедња плата исплаћена за јун свим буџетским корисницима, наводећи да су измирили дио дуга према Пореској управи, емисијом обвезница од 4,3 милиона КМ.

Одборник СРС "Др Војислав Шешељ" Дражен Дунђер упитао је зашто се, према његовим информацијама, доводе нови радници, ако су проблем стари.

На сједници су, између осталог, усвојене одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора јавних установа Дом културе "Јевто Дедијер" и Туристичка организација општине Билећа. /крај/саб/дад/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана