Бијељински средњошколци најуспјешнији на такмичењу из физике

Срна
Бијељински средњошколци најуспјешнији на такмичењу из физике

ЗВОРНИК - Бијељински средњошколци били су најуспјешнији на Регионалном такмичење из физике које је одржано данас у Зворнику.

На Регионалном такмичењу учествовала су 42 ученика из Бијељине, Угљевика, Братунца, Власенице, Шековића и Зворника.

У конкуренцији ученика првих разреда прво мјесто освојила је Елена Мирковић из бијељинске Техничке школе „Михајло Пупин“, док су друго и треће мјесто заузели Данило Бирчаковић и Лазар Петковић, ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић“.

Код ученика других разреда прво и друго мјесто освојили су ученици Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине Миодраг Остојић и Стефан Јосиповић, док је треће мјесто припало Катарини Симојловић из бијељинске Гимназије „Филип Вишњић“.

У конкуренцији ученика трећих разреда најбољи је био Страхиња Продановић из Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине, други је био Петар Јурошевић из Средњошколског центра „Милорад Влачић“ из Власенице, а трећа Јелена Сандић из зворничког СШЦ „Петар Кочић“.

Код ученика четвртих разреда биле су пријављене двије ученице, обје из Гимназије „Филип Вишњић“ из Бијељине, а прва је била Магдалена Савић, док је друго мјесто припало Татјани Новаковић.

Побједницима такмичења награде је уручио савјетник-просвјетни инспектор Републичког педагошког завода за општеобразовне предмете за наставну област природних наука Милко Бабић.

Такмичење је одржано у зворничком Средњошколском центру „Петар Кочић“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана