Бијељина:За шест година рада удомљено око 500 паса и мачака

СРНА
Бијељина:За шест година рада удомљено око 500 паса и мачака

БИЈЕЉИНА - За шест година рада бијељинско Удружење за заштиту животиња "Аска" удомило је око 500 паса и мачака спасених са улице. Избројати се не може помоћ која је посредством овог удружења пружена тешко болесним и повријеђеним животињама и зато је рођенданска жеља удружења - што више прелијепих, топлих домова пуних љубави за напуштене њушкице.

Из Удружења наводе да је током рада било доста успона и падова које су, како прецизирају, дијелили и превазилази уз помоћ оних који на "Фејсбуку" прате ову групу, те пријатеља и "љубитеља шапица", како их из милоште зову.

"Пружили смо помоћ толиком броју животиња, ни сами не знамо колико је то. Углавном смо се базирали на тешко болесне и повријеђене животиње које су биле отписане, али никад нисмо одустајали од њих", истичу из "Аске".

Наглашавајући да се већи број шапица којима је пружена помоћ могао излијечити, из "Аске" кажу да то доказује и чињеница да су они данас срећни и вољени, те да уживају у својим домовима.

Удружење на "Фејсбук" страници често објављује слике удомљених спасених паса и мачака са улице - слике показују чупаве другаре какви су били у тренутку налажења и сада када су удомљени.

"Сваки пут када се баш разочарамо, кад мислимо да не може даље, када бисмо дигли руке од свега, стигне по нека слика наших шапица из домова и врати нам снагу за даље", кажу у "Аски". Из Удружења наводе да је велики број њих стерилисан/кастриран захваљујући донацијама које су сами скупљали и захваљују донаторима који подржавају њихов рад.

Чланови Удружења посебно су поносни на чињеницу да је удомљено више од 500 цука и маца који су били на улици. Чланови ове хумане групе захваљују свим дивним људима који су годинама с њима и који су у њиховом раду препознали искрене љубитеље животиња који од срца и безусловно помажу напуштеним шапама са улице.

Помоћ стиже и новчано за хируршке захвате, за плаћање стационара, смјештаја за шапе, али и у виду хране за псе и мачке који су напуштени и на улици а ово удружење храни. Помажу и они, истичу из "Аске", који у свом домаћинству пронађу мјесто да смјесте повријеђену или болесну животињу, малене одбачене штенце, што увијек нађу мјеста у свом дворишту без иједне марке.

Према наводима Удружења, тај смјештај пуно значи јер је то први и главни корак ка остварењу циља, а то је дом. "

Трудићемо се да помогнемо што већем броју напуштених животиња које су кривицом људи на улици, доживљавају и преживљавају све што са собом носи живот на улици. Ове године, кажу у Удружењу, њихова рођенданска жеља јесте што више прелијепих, топлих домова пуних љубави за напуштене њушкице.

Удружење је основано 11. јануара прије шест година и никада није имало никакву финансијску помоћ на општинском, ни на другим нивоима власти, а сав рад финансирали су донацијама и властитим приходима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана