Бијељинац наручио угаљ, а добио и камење

Г.С.
Бијељинац наручио угаљ, а добио и камење

БИЈЕЉИНА - Бијељинац, који је спремајући се за гријну сезону купио пет тона угља, схватио је да је уз овај енергент добио и велику количину камења, због чега му гријање у кући није адекватно. 

У удружењима за заштиту потрошача кажу да се он на плаћену и испоручену робу може жалити ако има рачун.

Остао без ријечи

Купац угља је разочаран јер је очекивао да ће за свој новац добити оно што је тражио.

- Прво сам примијетио да је слабије гријање у кући. Није ми било јасно у почетку шта је. Међутим, убрзо сам схватио да у тих пет тона, отприлике, свака трећа лопата коју наложим камен. То примијетим када завршим са ложењем и када чистим пећ, камен остане, не може да изгори. То је једноставно раније било тешко уочити, јер је камен попримио црну боју, боју угља - каже овај Бијељинац за портал ИнфоБијељина.

Ове године је угаљ, како додаје, купио у једној бијељинског фирми, а иначе није имао проблема претходних година. Како додаје, у питању је бановићки орах угаљ.

- Није проблем платити цијену која је на тржишту, али бар да добијем робу коју сам платио, а не овако. Стварно немам ријечи - поручује овај Бијељинац.

Има право на жалбу

Из бијељинског Удружења за заштиту потрошача “Звоно” наводе да уколико је купац од продавца узео рачун, онда има право на жалбу с обзиром на то да је испоручена неквалитетна роба.

- Ако је фирма од које је производ купљен регистрована, купац има право да се жали, под условом да трговац има књигу жалби, и да затим купац тражи замјену робе или поврат новца. У случају да је роба продата "на црно" по закону купац не може ништа остварити. Једино што може учинити јесте да се договори са трговцем и да на неки начин исправи начињену штету - рекао је за ИнфоБијељина Јован Василић, предсједник Удружења “Звоно”.

Трговцу се обрати писмено

Василић додаје да би било добро да се купац трговцу обрати писмено уколико има његову адресу, а није са овог подручја.

- Трговац је дужан да му у року од седам до осам дана одговори. Уколико купац не добије одговор има право да оде и пријави трговца инспекцији. Такођер, уколико добије одговор, а тај одоговор не задовољава купчева очекивања, има право на пријаву инспекцији. Оно што купац мора да има јесте писани траг да се он обратио трговцу по било ком основу, јер телефонске разговоре нико неће провјеравати - додао је Василић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана