Бијељина: Отворени "Дани дјечије културе"

Срна
Foto: СРНА

БИЈЕЉИНА - Малишани из предшколских установа са подручја града Бијељина, васпитачи, родитељи, баке и деке испунили су данас Народну библиотеку "Филип Вишњић", гдје је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић отворио манифестацију "Дани дјечије културе", организовану поводом обиљежавања 90 година постојања ове установе културе.

Ђурђевић је рекао да је Библиотека понос града, те изразио наду да ће "Дани дјечије културе" постати традиција.

"Хвала свима који учествују у овој манифестацији, а највише малишанима, који су спремили пригодан програм. Дјецу од малих ногу треба да учимо правим вриједностима, а вртићи у нашем граду то и те како добро раде", истакао је Ђурђевић у обраћању.

Директор Народне библиотеке Жељана Арсеновић навела је да је ова манифестација један од начина да Библиотека са малишанима прослави велики јубилеј - девет деценија рада.

"Годинама велику пажњу посвећујемо раду са дјецом и из тога је проистекла идеја да то прославимо на овај начин. Манифестацију отварамо заједно са предшколским установама са подручја града, а учествују и основне школе `Кнез Иво од Семберије` Бијељина и `Меша Селимовић` Јања. Са нама је и Музичка школа, чији ће ђаци извести химну Републике Српске", изјавила је Арсеновићевеа новинарима.

Она је најавила да ће, у оквиру ове манифестације, сутра бити промовисана књига за дјецу Јелене Калајџић "Скровиште за тајну", док је за четвртак, 2. јун, планиран концерт Музичке школе, ако временске прилике дозволе, на платоу испред Библиотеке.

Директор вртића "Драган и Зоран" Горан Гашић изразио је задовољство што учествују у овој манифестацији пријатељске установе - Библиотеке.

"Надам се да ће ова идеја заживјети и постати традиција. Наших тридесетак малишана из средње вртићке групе, узраста четири до пет година, а представиће се данас са двије ритмичке игре, које су припремили са својим васпитачицама", рекао је Гашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана