Бијељина: Кровови амбуланти прокишњавају, гријања нема

Срна
Бијељина: Кровови амбуланти прокишњавају, гријања нема

БИЈЕЉИНА - Већи број мјесних породичних амбуланти у бијељинским селима нема гријање и завршене фасаде, а кровови прокишњавају, рекла је Срни директор ове здравствене установе Данијела Ђукин.

Ђукинова је навела да је ријеч о амбулантама у Великој Обарској, Црњелову, Вршанима, Дворовима и још неколико мјеста, додавши да прокишњава и кров Дома здравља Бијељина.

"За њихову санацију у градском буџету је у овој години одобрено 230.000 КМ, али је бијељински Дом здравља за те намјене добио само 1.360 КМ", рекла је Ђукинова.

Она је нагласила да запослени у овим амбулантама и у оваквим условима, ипак, успијевају да пруже услуге пацијентима и да своје обавезе и потребе измире ваљано.

На посљедњој сједници Скупштине града Ђукинова, која је одборник СНСД-а, навела је да је градоначелнику Љубишиши Петровићу указала на небригу Градске управе за санацију амбуланти породичне медицине.

"За годину дана Градска управа је дала само 1.360 КМ да би амбуланта у Модрану добила прикључак воде", рекла је Ђукинова и додала да је од уређења платоа испред амбуланте у Мајевичкој улици остало само обећање од челника Градске управе.

Она је истакла да је Дом здравља сопственим средствима успио да у доба епидемије вируса корона реконструише објекат у Мајевичкој улици, гдје је регистровано 4.000-5.000 грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана