Бијељина: Кардиолошки тим извео једну од најтежих интервенција у електростимулацији

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- У ангио-сали бијељинске болнице "Свети врачеви" изведен је веома сложен кардиолошки захват који се обавља само у великим кардиохируршким центрима, саопштено је из Болнице "Свети врачеви".

- Пацијенту је са дугогодишњим електростимулатором било неопходно хитно вађење електрода картиовертердефибрилатора због инфективног ендокардитиса на електроди која је имплантирана 2011. године - рекао је Лазар Ангелков, који је био на челу оперативног кардиолошког тима.

Према његовим ријечима, овакве интервенције се раде само у великим центрима, обично кардиохириршким или центрима која имају добру вакскуларну хирургију, јер су приликом интервенције могућа искрварења и леталан исход.

Ангелков је навео да су за ову операцију имали подршку кардиохируга Светозара Путника из Клиничког центра Србије, коју је обезбиједио директор бијељинске болнице Златко Максимовић.

- Најважније је да се пацијент осјећа добро и да више није животно угрожен - закључио је Ангелков.

Пацијент из Бијељине, шездесетдвогодишњи Мирко Бањичић, којем је урађена комплексна операција у ангио-сали од чијег исхода му је живот зависио, каже да се дуго лијечио у већим здравственим центрима, али коначно изљечење је добио код куће, у бијељинској болници.

Он је захвалио доктору Ангелкову, али и директору Болнице Максимовићу који је обезбиједио стручњаке из Београде.

Бањичић је похвалио услове боравка у бијељинској здравственој установи и поручио да Бијељина има болницу за понос.

- Задовољство је бити на челу установе која има овакве љекаре. Одсјек кардиологије је једно од најбољих на Одјељењу за интернистичке гране и ја ћу дати све од себе да наставимо да је унапређујемо, као и и остала одјељења - рекао је Максимовић.

Он је најавио да ће у овој здравственој установи ускоро имати новине и на хирургији и другим одјељењима, истичући да здравље нема цијену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана