Бијељина: Дом здравља добио рендген уређај вриједан 116.650 КМ

Срна
Бијељина: Дом здравља добио рендген уређај вриједан 116.650 КМ

БИЈЕЉИНА - Дом здравља Бијељина добио је данас савремени дигитални мобилни рендген уређај, вриједност 116.650 КМ, у оквиру Јавне набавке медицинске опреме за здравствене установе у Републици Српској Министарства здравља и социјалне заштите.

Директор Дома здравља Данијела Ђукин захвалила је Влади Републике Српске и ресорном министарству на овој вриједној донацији, те указала да је уређај који је раније посједовала ова установа интензивно кориштен у вријеме епидемије вируса корона, практично 24 часа дневно, односно 26.000 снимака годишње или око 100 снимака дневно.

"Поносна сам на овај пројекат и на институције Владе Републике Српске које су препознале ко је то сносио највећи дио посла на својим леђима пуне двије и по године. Ова донација ће подићи ниво услуга које пружамо за своје пацијенте на виши ниво", рекла је Ђукинова приликом додјеле донације.

Дом здравља Бијељина са 460 запослених је друга по величини установа примарне здравствене заштите у Републици Српској.

Нови дигитални мобилни рендген апарат ће користити пацијенти са подручја града Бијељина са 26 секторских амбуланти, као и домова здравља Лопаре и Угљевик, те двије приватне куће породичне медицине примарне здравствене заштите "С медико" и "Кућа здравља".

Опрема је набављена у склопу Хитног пројекта ковид 19, који финансира Свјетска банка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана