Библиотека Источно Сарајево поклонила књиге за “m:telovu” акцију „Задужбина срца – нека нас књига спаја“

ГС
„Задужбина срца – нека нас књига спаја“
Foto: m:tel | „Задужбина срца – нека нас књига спаја“

ИСТОЧНО САРАЈЕВО -Матична библиотека Источно Сарајево поклонила је 120 књига за акцију компаније „m:tel” и Удружења грађана „Хуманитас“, а којом се прикупља литература за библиотеку у Мелбурну.

Половином јуна, компанија „m:tel” је, на иницијативу Удружења грађана Хуманитас, покренула акцију прикупљања књига намијењених за људе с ових простора који живе у далекој Аустралији. Под називом „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, ова акција има за циљ да прикупи што већи број књига, овога пута за библиотеку „Василије Острошки“ у Мелбурну, те да омогући свима онима који су поријеклом с ових простора, да читају књиге на матерњем језику и на тај начин очувају свој језик, културу и традицију.

Компанија „m:tel”  је у сва своја продајна мјеста широм БиХ, поставила кутије с натписом имена ове акције, а у коју сви заинтересовани људи добре воље могу да одложе књигу, односно књиге које намијене за поклон својим сународницима у далекој Аустралији.

Већ након неколико дана након што је акција покренута, Матична библиотека Источно Сарајево одлучила је да донира 120 књига за ову акцију, што је и учинила 23. јуна у најближој пословници „m:telа”  у овом граду.

-Иако не чуди да је прва већа донација књига дошла управо од оних који су „књизи најближи“, овај племенити чин Матичне библиотеке Источно Сарајево најбољи је примјер како се у хумане акције могу укључити сви, од културних и образовних установа, компанија, фирми, удружења… па све до појединаца – истакли су у компанији „m:tel”. 

Компанија „m:tel”  са задовољством је дочекала представнике Матичне библиотеке и ову донацију у свом продајном мјесту, захваливши им на учешћу у овој акцији.

-Срећни смо што акција „Задужбина срца – нека нас књига спаја“ већ показује да смо као заједница спремни да помажемо, да поклањамо, да мислимо о другима, па чак и онима који су далеко. Чин Матичне библиотеке Источно Сарајево је сјајан примјер који би било лијепо да сви ми и као појединци и као организације слиједимо - рекла је Сандра Станић из компаније „m:tel”.

Библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево Слађана Братић изразила је задовољство што ова установа може да помогне рад библиотеке у Мелбурну.

-Матична библиотека Источно Сарајево прати активности догађања на локалном нивоу, те смо на сајту „m:telа” нашли информацију о прикупљању књига за библиотеке у дијаспори. Било нам је задовољство што можемо да поклонимо  књиге и помогнемо ову акцију једном скромном донацијом од 120 књига, јер се Матична Библиотека иначе труди да помогне библиотекама и у БиХ и у регији донацијама које имамо у својим вишковима. Грађани Источног Сарајева и Сарајева свакодневно Матичној библиотеци поклањају књиге, те све оно што не остаје у нашем фонду, поклањамо онима којима је неопходно - рекла је Братићева.

Акција „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, свим заинтересованим грађанима БиХ отвара врата за чињење добрих дјела, те позива људе добре воље да сврате у било коју пословницу „m:telа” и оставе свој дар за наше сународнике у далекој Аустралији.

Вијести и информације о акцији „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, као и о другим друштвено одговорним активностима „m:telа”, пратите на блогу компаније у секцији m:prijatelji.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана