БХАНСА активирала рад Центра за управљање кризним ситуацијама

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби /БХАНСА/ саопштила је да елементарне непогоде које су задесиле дијелове БиХ нису утицале на квалитет услуга ове агенције, као и да су активирали рад свог Центра за управљање кризним ситуацијама.

Из БХАНСА наводе да су активирали рад Центра за управљање кризним ситуацијама као одговор на снажне елементарне непогоде које су у ноћи с четвртка на петак, 3. на 4. октобар погодиле дијелове БиХ и његов рад ће бити настављен како би се обезбиједила потпуна координација и подршка у овим изазовним тренуцима.

На састанку Центра спроведена је опсежна процјена утицаја непогоде на рад и функционисање БХАНСА и пружање услуга у ваздушној пловидби с обзиром на то да ова агенција запошљава особље из цијеле БиХ.

Из БХАНСА наводе да нема страдалих или повријеђених радника агенције, те да су све локације, објекти и опрема у функцији.

"БХАНСА сигурно и континуирано пружа своје услуге авио-превозницима који прелијећу ваздушни простор БиХ или користе услуге међународних аеродрома у БиХ. Агенција обезбјеђује услуге контроле ваздушног саобраћаја за ваздухопловне јединице које учествују у акцијама спасавања и помоћи становништву погођених подручја", истичу из Агенције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана