Без застоја у саобраћају

ГС
Без застоја у саобраћају

БИЈЕЉИНА- Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја и посебних ограничења, а из Ауто-мото савеза Српске возачима скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима, те у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

С циљем предузимања безбједносних мјера поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима у уторак, 11. јула, забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају у суботу, 8. јула, на путном правцу Цапарде-Ораовац од 9.00 до 15.00 часова.

Забрана се односи и на дионицу магистралног пута Дрињача-Милићи у недјељу, 9. јула од 15.00 до 22.00 часа, те у понедјељак и уторак, 10. и 11. јула од 00.00 до 24.00 часа на дионицама магистралних путева Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница-Мел Луке и Коњевић Поље-Братунац, те регионалних путева Дрињача-Братунац, Братунац-Сребреница и Сребреница-Зелени Јадар.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Црквина-граница Републике Српске/ФБиХ Леденице због истражних радова за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље-Брчко, као и на дионици регионалног пута Обудовац један-граница Српске/ФБиХ Трамошница.

Због санације магистралног пута, на дионици Козарска Дубица-Приједор, у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измијењен је режим на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због реконструкције надвожњака жељезничке пруге.

На Хан Пијеску, на магистралном путу Власеница-Соколац, у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица због радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје, као и на дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта, као и на дионици магистралог пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

Због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила, а измјена има и на дијелу магистралог пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због опасности од појаве клизишта на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

На регионалном путу Подновље-Поље због деминирања терена, код деминерског градилишта "МСП Горњи Божинци", биће привремених обустава саобраћаја радним данима од 8.00 до 15.00 часова, до 14. јула.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због санације коловоза саобраћај ће се на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, одвијати наизмјенично једном траком, уз повремене прекиде.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ је због санационих радова на мосту Горица, на ауто-путу А-1, за саобраћај затворена лијева цијев тунела "1. март" на дионици Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Још данас је због радова обустављен саобраћај на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ и преусмјерен кроз насеље Лужани од 6.00 до 15.00 часова. Од 15.00 часова саобраћај ће се из смјера Блажуја преусмјеравати кроз насеље Лужани, док ће се из смјера Илиџе саобраћати преко моста.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ у функцији је само једна трака.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Хаџин Поток-Боговоља више није отворен за међународни саобраћај путника.

Отворени су погранични гранични прелази Дужи-Имотица, Читлук-Јовића Мост, Дриновци-Себишна и Дриновачко Брдо-Сливно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана