Без уређене медијске сцене не може бити демократског друштва

Срна
Без уређене медијске сцене не може бити демократског друштва

БАЊАЛУКА- Удружење новинара Републике Српске честитало је колегама и јавности Свјетски дан слободе медија, наводећи да га ове године дочекују уз веће изазове него прошле, али уз свијест да без функционалне и уређене медијске сцене - не може бити ни разговора о демократском друштву.

"Уколико смо демократско друштво, а Уставом смо засновани на тим принципима, слобода говора и слобода штампе кључне су за његово исправно функционисање. Без јавности рада власти и државних установа нема правилног опредјељења на изборима", навели су из Удружења новинара.

Из овог удружења напомињу да новинари и новинарство дијеле судбину других друштвених полуга и заједница у Српској, што новинаре чини мотивисаним да стварају услове за опште промјене на боље.

"Удружење новинара ће у тој борби наставити да даје допринос и буде координациони и корективни фактор, како између новинарске и других друштвених заједница, тако и између новинара међусобно", истакнуто је у честитки.

Генерална скупштина УН прогласила је 3. мај Свјетским даном слободе медија да би подигла свијест о важности слободе медија и подсјетила владе да је њихова дужност поштовати и осигурати слободу изражавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана