Бесплатан превоз на манифестацију "Дани зиме на Козари"

Срна
Бесплатан превоз на манифестацију "Дани зиме на Козари"

БАЊАЛУКА - Град Бањалука организоваће бесплатан превоз за грађане на привредно-туристичку манифестацију "Дани зиме на Козари", која ће бити одржана на Мраковици у недјељу, 29. јануара.

Превоз аутобусом организован је у недјељу у 8.30 часова са старе аутобуске станице, а повратак са Мраковице планиран је у 16.00 часова, речено је Срни у Градској управи.

Заинтересовани грађани за превоз треба да се пријаве на број телефона 051 244 544, од 8.00 до 16.00 часова.

Првог дана ове дводневне манифестације, у суботу, 28. јануара, биће одржан планинарски марш и ски-скуп, а другог дана ће на платоу на Мраковици бити одржана централна манифестација која ће обухватити такмичења градова у забавним играма, гастро такмичења и избор најбољих јела, те богат културно-умјетнички програм.

Почетак овог централног догађаја планиран је за 11.00 часова.

У гастро такмичењу учествоваће 26 екипа из 13 општина и градова Републике Српске и Федерације БиХ у категоријама средње школе, извиђачи и планинари, те ловачка удружења. За посјетиоце ће бити припремљено 1.000 порција пасуља.

У музичко-забавном програму учествују етно-група Удружења жена "Јабука" из Козарске Дубице, мушке и женске пјевачке групе Културно-умјетничког друштва "Уна" из Новог Града, поп-рок група "Бечарс" и ди-џеј Владимир Зорић.

Улазница у Национални парк "Козара" уједно је и картица за томболу у којој ће се у 15.00 часова дијелити награде спонзора.

Покровитељ манифестације "Дани зиме на Козари" је град Приједор, организатор приједорска Туристичка организација, а саорганизатори Национални парк "Козара" и туристичке организације Републике Српске, град Градишка и општине Козарска Дубица, Нови Град и Костајница.

"Дани зиме на Козари" одржавају се 16. пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана