Берек код Градишке добија нови вишенамјенски друштвени дом (ФОТО)

М. В.
Берек код Градишке добија нови вишенамјенски друштвени дом (ФОТО)

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је да ће у изградњу друштвеног дома у мјесној заједници Берек бити уложено око 440.000 КМ.

Након обиласка радова на изградњи друштвеног дома, Аџић је новинарима рекао да град Градишка на овај начин наставља циклус изградње и реконструкције друштвених домова у селима и приградским насељима.

Вишенамјеснски друштвени дом у овој мјесној заједници гради се на мјесту бивше старе школе, који ће бити на располагању мјештанима крајем септембра.

- У посљедњих осам година Град Градишка, у сарадњи са донаторима, владама Српске и Србије, изградио је или обновио више друштвених домова. Ови објекти постали су сеоски центри, у којима се окупљају мјештани гдје организују културна и друштвена дешавања - истиче Аџић.

Према ријечима Аџића локална управа је опредијељена да наставе пројекте јачања мјесних заједница и стварања бољих услова за живот у овим срединама, јер то ствара предуслове за развој села.

- Добар примјер бриге за сеоске средине је изградња вишенамјенског дома у Береку, јер постојећи објекат старе школе се није могао реновирати због дотрајалости. За ове послове, до коначног завршетка, укључујући вањско и унутрашње опремање издвојено биће око 440.000 КМ - нагласио је Аџић.

Реализација пројекта изградње друштвеног дома у Береку резултат је сарадње Градске управе и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у пројекту "Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини".

Аџић је додао да у дому у Береку планирано је да се састају и пољопривредници из овог краја.

- Путем министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске договорено је да у просторијама новог дома буде едукативни центар за пољопривредне произвођаче са овог краја - рекао је градоначелник Аџић.

Друштвени дом у Береку на задовољство мјештана биће мјесто окупљања свих генерација.

- Овај друштвени објекат нама је био пријеко потребан. Поред дотрајале и неусловне зграде старе школе, ускоро ћемо имати добре услове за састанке, дружења и различите активности - каже члан Савјета МЗ Берек Горана Лукић.

У изградњу и реконструкцију домова на подручју Градишке уложено је више од три милиона марака.

Изграђени су домови у Новој Тополи, Врбашкој, Крушкику, и ускоро у Береку. Дјелимична санација или потпуна реконструкција друштвених домова извршена је у Горњим и Доњим Подградцима, Сеферовцима, Турјаку, Драгељима, Бистрици, Чатрњи, Ламинцима, Бок Јанковцу, Брестовчини, Вилусима, Јабланици, Кијевцима, Романовцима, Лужанима, Совјаку и другим мјестима на подручју града Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана