Београд ће наставити да подржава Бијељину

Срна
Foto: принтскрин

БИЈЕЉИНА- Београсдски градоначелник Зоран Радојичић рекао је данас да ће Београд и Србија наставити да подржавају Бијељину и пројекте који се тичу дјеце, животне средине, побољшања кавалитета живота, јер је важно његовати блиске односе са Републиком Српском.

"Ту смо да се на дневној, месечној бази виђамо, договарамо, размењујемо искуства и да реализујемо пројекте", рекао је Радојичић, који је данас посјетио Бијељину.

Он је навео да је са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем разговарао данас о томе како Београд може да помогне Бијељини, те о заједничким пројектима који су до сад реализовани.

Градоначелник Београда је истакао да му је драго што се у Бијељини води рачуна да град буде прилагођен дјеци, здравом животу и школовању, те што се ради на томе да млади ту и остану. Он је подсјетио су Влада и предсједник Србије Александар Вучић претходних година много уложили у инфраструктурне појекте у Републици Српској, што је историјски искорак у односима Србије и Српске.

"Верујем да ћемо и у наредном периоду ићи тим стазама, развијати наше односе, инфрастурктуру која ће омогућавати да будемо у бољој комуникацији", рекао је Радојичић, додавши да је инфраструктура значајна како би се довели нови инвеститори, нове фабрике.

Он је изразио задовољство што је данас посјетио Бијељину, додајући да су његови први контакти са Бијељином преко пацијената које је лијечио. Градоначелник Бијељине Петровић рекао је да су данас разговарало о наставку финансијске и моралне подршке Бијељини и Републици Српској из Србије.

Он је навео да постоје обећања да ће Србија финансирати 80 одсто изградње дионицу ауто-пута од Сремске Раче до Бијељине. Петровић је захвалио Србији за претходно уложена средства за изградњу фискултурне сале у Патковачи, реконстукцију Соколског дома.

Он је навео да су данас разговарали и о наставку радова у фискултурној сала у Великој Обарској и Рачанској улици, као и о изградњи објекта предшколског васпитања, те упознали госте из Београда о динамици изградње пројектне документације великог градског вртића у Улици Живојина Мишића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана