Бањско-рекреативни центар Српске топлице биће пуштен у рад након ентеријерског опремања

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Бањско-рекреативни центар Српске топлице у Бањалуци биће пуштен у рад након прибављања документације и ентеријерског опремања намјештајем, речено је Срни у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић".

У Институту су рекли да је у току технички преглед објекта, те спровођење поступка јавне набавке ентеријерског опремања и намјештања.

Бањско-рекреативни центар у Српским топлицама пружаће здравствене услуге из области физикалне медицине и рехабилитације, уз значајан терапијски и бањски дио, односно кориштење природне термоминералне воде за комбинацију терапијског садржаја са сегментом рекреације и бриге о здрављу, навели су из Института.

"Окосница доступних услуга и садржаја биће едуковани и уиграни медицински тимови те квалитетно, модерно и рационално кориштење природног ресурса термоминералне воде, што подразумијева већи број водених и пратећих садржаја, као што су затворени и отворени базен, као и мали базен за дјецу са простором за сунчање, велнес базен - масаже, сауне, слана соба, тепидаријум, кнајп каде, турско купатило, базени, те фитнес, теретана и слични садржаји", речено је из Института.

Услуге новог центра биће доступне како осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске тако и корисницима на лично плаћање.

Када је ријеч о вриједности пројекта, из Института су навели да ће, по стављању објекта у функцију, бити завршени сви извјештаји пројекта, укључујући финансијски.

Јавна здравствена установа Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" започео је 2019. године активности на реализацији пројекта "Бањско рекреативни центар Српске топлице" у жељи да за своје кориснике подигне квалитет услуге, те да један од најпрепознатљивијих амбијената поново активира и врати на употребу грађанима Бањалуке и Републике Српске, гостима и туристима.

Бруто грађевинска површина, према подацима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, је око 7.350 метара квадратних распоређених у четири етаже.

Објекат је изграђен уз поштовање свих савремених стандарда енергетске ефикасности. За загријавање и хлађење ће се у потпуности користити термоминерална вода уз употребу топлотних пумпи. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана