Бањалука: Уништен 81 предмет из нелегалног приређивања игара на срећу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - На бањалучкој регионалној депонији "Депот" данас је уништен 81 предмет кориштен за нелегално приређивање игара на срећу, саопштено је из Републичке управе за игре на срећу.

Уништени су аутомати за игре на срећу, опрема и терминали за приређивање кладионичких и електронских игара на срећу. Ове предмете је привремено одузела инспекција због прекршаја из Закона о играма на срећу, а на основу правоснажних прекршајних налога или рјешења надлежних судова на основу којих је наређено трајно одузимање и уништавање. Предмете је уништила Комисија за спровођење поступка за уништавање одузетих предмета у Републичкој управи за игре на срећу.

Из ове управе је најављено да ће Комисија, у складу са законским надлежностима, наставити уништавање одузетих предмета, а инспектори интензиван надзор с циљем откривања прекршаја из области игара на срећу. "То ће, несумњиво, допринијети смањењу сиве економије, као и стварању климе за повећање дисциплине у примјени прописа у области игара на срећу у Републици Српској", истичу из Републичке управе за игре на срећу.

Републичка управа за игре на срећу позива грађане Српске да их обавијесте ако имају сазнања о илегалном приређивању игара на срећу да би инспектори могли правовремено да предузму мјере из њихове надлежности усмјерене на санкционисање одговорних лица. Ова управа је прошле године издала 259 прекршајних налога приређивачима игара на срећу у Српској, што је пораст од 123 одсто у односу на годину раније када је издато 116 прекршајних налога, а што је посљедица одлучне борбе против сивог тржишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана