Бањалука: "Суза Косова" за ученике из Косовске Митровице

ГС
Foto: фото: tvmost.info

На иницијативу и у сарадњи бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији и ученика Техничке школе из Бањалуке, у суботу 16. априла 2022. године у Дому омладине Бањалука са почетком у 17 сати биће организован хуманитарни наступ за 35 ученика Техничке школе из Косовске Митровице.

Матуранти Техничке школе "Михајло Петровић Алас" из Косовске Митровице изабрали су Бања Луку и Републику Српску за своје јединствено матурско путовање.

Према речима председника Одбора за помоћ Србима на КиМ, Милорада Арлова ученике из Техничке школе у Косовској Митровици дочекали су вршњаци из Техничке школе из Бања Луке којио су организовали икултурни наступ под именом "Суза Косова" и мноштво активности како би Митровчанима улепшали боравак у Бања Луци.

Матуранти из Косовске Митровице у недељу крећу даље на друге дестинаце широм Републике Српске.

- Њихов долазак на матурално путовање није случајан. Ученици Техничке школе из Косовске Митровице у нашем пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" као основци били су у протеклим годинама гости својих вршњака широм Српске. радује нас што има најава још средњих школа иса Косова и Метохије да своје ескурзије проведу у Републици Српској за коју их веже дивно сјећање - рекао је Арлов.

Арлов је додао да Одбор чини све како би ученици Техничке школе који организују и изводе наступ "Суза Косва" на челу са професорицом Дејаном Врућинић узврате посету својим вршњацима и ескурзију проведу на Косову и Метохији, обиђу наше највеће светиње, манистире и вршњаке.

У јуну мјесецу биће десетиогодишњица пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Пепублике Српске" који је спојио исти народ са обје стране Дрине, Космета и Српске, дјецу основних, средњих школа и младе људе и њихове наставнике и професоре..

Још један велики пројекат Одбора је и изградња Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици чије опремање је у току

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана