Бањалучком иноватору сребрна медаља у Румунији

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Специјалист у кулинарству Зоран Ђоковић из Бањалуке, добитник сребрне медаље на изложби иновација у Румунији за “инстант шејк напитак”, рекао је да је његов патент освјежавајући напитак и додатак исхрани којим је постигнута одговарајућа густоћа и глаткоћа и формиран крем.

Ђоковић је навео да је производ дијететски са витаминима А, Ц и Е и протеински.

“Од воћног инстанта добијамо здраве производе уз термичку обраду – шејкове, десерте, каше, пире, сутлијаш, овсену кашу, воћни инстант напитак жСалве витаж, те базу за воћни јогурт”, рекао је Ђоковић Срни.

Према његовим ријечима, производи су развијени до фазе да су спремни за масовну производњу у прехрамбеној индустрији, што очекује до краја године, а имају и декларацију о нутритивној вриједности и заштићени су жигом.

“Бавим се кулинарством 40 година и добијање сребрне медаље за мој патент ме обрадовало, јер представља велико признање за дугогодишњи рад и труд у гастрономији”, рекао је Ђоковић.

Он је напоменуо да је идеја настала још прије 15 година, али да је свој изум занемарио због обавеза и рада, док није дошло вријеме пандемије вируса корона и вишка слободног времена када се вратио усавршавању овог производа.

“Пријавио сам га Институту за интелектуалну својину БиХ прије годину дана, а патент је признат и уписан 31. децембра прошле године”, навео је Ђоковић.

Сребрну медаљу за “инстант шејк напитак” Ђоковић је добио на 14. изложби иновација “Евроинвент” која је одржана у мају у румунском граду Јашију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана