Бањалучки вртићи у сриједу у штрајку упозорења

Срна
Foto: Unsplash

БАЊАЛУКА - Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука одржаће у сриједу, 21. септембра, једночасовни штрајк упозорења, одлучено је данас на састанку Синдикалног одбора Синдикалне организације ове јавне установе.

Штрајк упозорења биће одржан од седам до осам часова.

Из Савеза синдиката Републике Српске саопштено је да запослени у предшколским установама града Бањалука већ дуже траже повећање плата и потписивање новог појединачног колективног уговора, како би се стекли услови за легалну и закониту исплату плата запосленима у овој установи.

-Иако су представници Синдикалне организације ове јавне установе потписали измјене и допуне појединачног колективног уговора и добили обећање да ће доћи до повећања плата, то се до данас није десило -  наведено је у саопштењу.

Из Савеза синдиката подсјећају да запослени у Центру за предшколско васпитање и образовање Бањалука 17 година нису имали повећање плата од свог оснивача и послодавца.

-Овим путем позивамо све да оставе по страни политичко и страначко препуцавање, јер је једини интерес радника Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука да буду акедватно плаћени за свој посао - истакнуто је у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана