Бањалучки средњошколци унапређују знање кроз праксу у Суперновој

Supernova
Foto: Supernova

Да би унаприједили своје знање и стекли драгоцјено практично искуство седам ученика Електротехничке школе "Никола Тесла" Бањалука - смјер техничар телекомуникација у наредном периоду обављаће праксу у Суперновој, која је омогућена захваљујући недавно потписаном уговору између ове компаније и средњошколске установе.

Зажеливши ђацима добродошлицу, Жељко Трњанац, руководилац Сектора за експлоатацију и одржавање приступне мреже у Суперновој, истакао је да ће кроз ову праксу ђаци имати прилику да се упознају са технологијама HFC, оптичком мрежом, CP опремом и свим осталим активностима које техничари у овој компанији свакодневно обављају.

- Нудимо им прилику да уче и раде раме уз раме са нашим искусним колегама - рекао је Трњанац.

Саша Нуждић, шеф Службе за инсталације и одржавање терминалне опреме и Миљан Вулина, шеф Службе за техничку подршку биће ментори ученицима и настојаће да им пренесу своја знања и дугогодишња искуства кроз рад на терену и са корисницима.

Прије почетка праксе ученицима је представљена организација и систем рада Супернове , политика и иницијативе послодавца у области људских ресурса и друштвене одговорности, као и најзначајније активности у претходном периоду.

Координатор практичне наставе у Електротехничкој школи "Никола Тесла" Бањалука, Николина Јошић, истакла је важност сарадње између образовних институција и привредних субјеката како би се унаприједио квалитет образовања и ученици припремили за успјешан улазак на тржиште рада.

- Веома смо задовољни да је Супернова постала наш партнер у образовању. Вјерујемо да ће учење кроз рад  у овој компанији резултирати тиме да ће наши ђаци након обављене праксе бити спремни за захтјеве савременог тржишта - поручила је Јошићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана