Бањалучанин Доситеј открива како јефтино путовати

ГС
Бањалучанин Доситеј открива како јефтино путовати

БАЊАЛУКА- Бањалучанин Доситеј Петковић успио је да за двије године обиђе 70 мјеста само у Европи, а недавно је објавио видео са инструкцијама како јефтино путовати.

Обишао је око 30 земаља, а прошле године посјетио је и двије дестинације о којима је маштао - Исланд и Камбоџу.

-Исланд ми је био дуго жеља, одмах након Камбоџе. Аурору бореалис смо гледали два сата- то је нешто невјероватно  - прича Доситеј за АТВ.

Прошле године је имао своје прво озбиљно путовање које је трајало два мјесеца.

Бањалучанин Доситеј Петковић

пјешке обишао 70 градова ФОТО

-Прво сам био у Индији, па отишао у Сингапур и Хонгконг. Хтио сам да идем у Макау, али сам једва чекао да одем у Вијетнам, па на Тајланд. Вијетнам ми се толико свидио да сам отказао Тајланд, те сам одатле отишао у Лаос и авантуру завршио у Камбоџи - прича Доситеј.

Основно што поручује у свом „приручнику за прејефтина путовања“ јесте то да људи треба да изађу из своје зоне комфора.

-Нема потребе да се спава у хотелима, може се спавати у апартманима. Мени је важно да је чисто и да има интернет. Кофери који се доплаћују су такође беспотребан трошак. Ја у руксак спакујем ствари за седам дана, шест дана их носим и онда перем, те услуге се могу наћи врло повољно. У Азији је то око два евра, а у Европи око пет-шест евра што опет није много - каже Доситеј.

Када је ријеч о храни на путовањима, Доситеј каже да треба да се купује храна тамо гдје једу локалци.

-Буквално имате мјесто до мјеста, једно је празно а испред другог велики ред - каже он и додаје да је пробао и пржене инсекте, тарантулу, шкорпију, скакавца и неколико буба и каже да то нема никакав специјалан укус него да је слано.

Сада планира да објави видео о природним љепотама БиХ.

-То ће бити у наредном периоду на Инстаграму. За мој Јутјуб канал спремам видее са ових путовања на којима сам био - каже Доситеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана