Бањалучани се могу купати само на два купалишта

ГС
Бањалучани се могу купати само на два купалишта

БАЊАЛУКА - Анализом воде на купалиштима у Бањалуци установљено је да је вода исправна на купалишту "Слап" и "Ситари" на ријеци Врбас, док на осталих пет вода није безбиједна за купање, потврдили су за "Независне новине" из Градске управе Бањалука.

Истичу да је Здравствена инспекција Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију са радницима Јавне здравствене установе Института за јавно здравство Републике Српске, узела пет узорака воде на ријеци Врбас, те два узорка из ријеке Врбања.

"Тражена је провјера микробиолошка исправност воде за купање на традиционалним купалиштима на ријекама. Према налазу и мишљењу вода  је безбједна за купање на купалишту 'Слап' и 'Ситари' на ријеци Врбас", рекли су из Градске управе.

Објашњавању да вода одговара другој класи квалитета вода, сходно критеријумима Уредбе о класификацији вода и категоризацији водотока, те се може сматрати безбједном за купање, спортове на води, пливање и рекреацију.

Са друге стране, како су навели, на купалиштима "Абација", "Зелена" и "Борик" на ријеци Врбас, те "Жути мост" и "Зелени вир" на ријеци Врбања, према налазу и мишљењу,  вода није безбиједна за купање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана