Бањац: Радници локалних самоуправа не треба да страхују, нико неће остати без посла

Срна
Бањац: Радници локалних самоуправа не треба да страхују, нико неће остати без посла

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац изјавио је Срни да запослени у локалним заједницама Републике Српске не треба да страхују за посао јер масовних отупштања неће бити након што се усвоје Измјене Закон о локалној самоуправи.

“Иако дуже времена у јавности постоји информација да ће по новом закону формула за број радник у локалним администрацијама бити три радника на 1.000 становника, а што би значило отказ за хиљаде радника, од тога се одустало”, истиче Бањац.

Он је навео да ресорно минстарство на чијем челу је кадар НПС улаже велике напоре да кроз законско рјешење донесе реалне и примјењиве норме а не да то буду козметичке измјене.

“Када би се стриктно гледало правило три запослена на 1.000 становника овај критеријум не исуњава чак 56 локалних заједница од њих 64. Значи у 56 општина и градова људи већ годину дана, колико се прича о закону, страхују за посао јер мисле да ће добити отказ ако се исти усвоји. Ти људи неће добити отказ јер фамозни члан 69 новог законског рјешења, у којем је стајало да буду три запослена на 1.000 становника се брише”, појаснио је Бањац.

Овим потезом, нагласио је Бањац, Влада је још једном показала да јој није циљ људе остављати без посла већ пронаћи начин како да се са садшњим бројем запослених у локалној заједници унаприједи рад и остваре још бољи резултати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана